Velikonoční pečení s vinařkou Kateřinou

Chystáte se péct tradiční velikonoční nádivku?

Zkuste osvědčený recept vinařky Kateřiny!

CO BUDETE POTŘEBOVAT?

  • 15 rohlíků 
  • 2 dl mléka 
  • 2 polévkové lžíce másla
  • 5 vajec + sníh ze 7 bílků 
  • 750 g uzené 
  • 100 g čerstvých mladých kopřiv 
  • Pažitka, petrželka 
  • Sůl 
  • Pepř 
  • 2 stroužky česneku 
  • Muškátový květ 
  • Sádlo a mouka na vymazání a vysypání misky
  • WILOMENNA Ryzlink rýnský 2020 

 

A JDEME NA TO…

  1. Otevřete a do sklenice nalijte vaše oblíbené víno, protože pak bude celé pečení o poznání příjemnější.
  2. Nakrájíte rohlíky na kostičky, vložíte do misky a pokropíte trochou mléka.
  3. Kopřivy spaříte vroucí vodou, scedíte, necháte okapat, a nakonec nasekáte a uzené nakrájíte na nudličky. Obě ingredience pak orestujete na pánvi a necháte vychladnout.
  4. Nezapomněli jste pít a pravidelně doplňovat víno do sklenice?
  5. Směs uzeného s kopřivami přidáte do mísy s mlékem nasátým rohlíkem, dále přidáte najemnou nakrájenou pažitku s petrželkou, zbytek mléka a žloutky. Vše promícháte a okořeníte solí, pepřem, muškátovým květem a utřeným česnekem.
  6. Z bílků vyšleháte pevný sníh a opatrně zapracujete do nádivky.
  7. Co Vaše sklenice, není to jak u Suchánků?
  8. Nádivku dáme do vymazané a moukou vysypané zapékací mísy a pečeme asi 40 min v předehřáté troubě na 175-180 stupňů, dokud kůrka nezíská zlatavou barvu.

 

 Přejeme vám krásné Velikonoce!

A tady ještě náš tip na výslužku pro koledníky, výborná Ořechovka