Novinka

Rubinet: Ojedinělá odrůda vína

Okouzlí vás nejen chutí ale i barvou

Rubinet je víno, které stojí za pozornost. Tato ojedinělá a relativně mladá vinná réva byla zanesena do Státní odrůdové knihy teprve v roce 2005, takže není překvapením, že mnoho lidí s ní ještě nemělo tu čest seznámit. Poptávka po této moštové odrůdě však převyšuje nabídku, což z ní činí ještě výjimečnější kousek a také se za ním skrývá zajímavý příběh, který stojí za prozkoumání.

Tuto odrůdu vyšlechtil významný český vinař Prof. Ing. Vilém Kraus CSc, který je považován za jednu z nejvýznamnějších osobností v oboru. Profesor Kraus prožil část svého dětství ve vesnici přímo pod vinicemi WILOMENNA a také se zasloužil o obnovu vinic na Blšanském Chlumu ve 20. století. Toto osobní propojení posiluje význam a hodnotu Rubinetu v portfoliu vinařství WILOMENNA.

Rubinet se řadí mezi tzv. barvířky, což jsou odrůdy s vysokým obsahem barviv v jejich slupkách. Díky tomu jsou vína vyrobená z Rubinetu neuvěřitelně tmavá a mají plnou rubínovou barvu, která je téměř neprůhledná. Rubinet tak představuje kombinaci neobvyklé barvy a skvělé chuti.

Pokud chcete ochutnat skvělé víno s unikátní chutí a barvou, pak je Rubinet tou pravou volbou pro vaši vinotéku.

Další novinky